۱۳ فایده اثبات شده قهوه

0
154
فواید قهوه

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی‌های جهان است. از فواید قهوه می‌توان به این موضوع اشاره کرد که سرشار از آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی است به همین دلیل یک نوشیدنی سالم به شمار می آید.

مطالعات نشان می‌دهند افرادی که قهوه را به عنوان نوشیدنی روزانه خود انتخاب می‌کنند کمتر از سایر افراد، به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند.

در این مقاله به ۱۳ مورد از فواید قهوه می‌پردازیم.

۱) انرژی را افزایش می دهد و فرد را فعال تر و هوشیار تر می کند

قهوه خستگی را کاهش و انرژی را افزایش می‌دهد.

زیرا قهوه محرکی به نام کافئین دارد؛ کافئین یک ماده روانگردان است و در جهان بیشترین استفاده را دارد.

بعد از نوشیدن قهوه، کافئین از طریق جریان خود وارد مغز می شود.

در مغز کافئین انتقال دهنده عصبی مهاری آدنوزین را مسدود می‌کند. در چنین موقعیتی، دیگر انتقال دهنده های عصبی مانند نوراپی نفرین و دوپامین افزایش می یابند که افزایش شلیک نورونی را سبب می شوند.

بسیاری از مطالعات کنترل شده که شامل آزمایشاتی بر روی انسان بودند، گزارش دادند که قهوه بر روی جنبه های مختلف عملکرد مغز از جمله حافظه، خلق و خو، میزان انرژی، هوشیاری، زمان واکنش و همچنین عملکرد ذهنی تأثیرگذار است.

۲) به چربی سوزی بدن کمک می‌کند

تقریبا در تمام مکمل های چربی سوز کافئین وجود دارد. کافئین یکی از معدود مواد طبیعی دارای خاصیت چربی سوزی است.

تحقیقات نشان می دهند که مصرف قهوه می‌تواند سبب افزایش ۱۱ تا ۳ درصدی متابولیسم شود.

دیگر مطالعات انجام شده در این زمینه نشان می دهند؛ کافئین در افراد چاق تا ۱۰ درصد و در افراد لاغر تا ۲۹ درصد سوخت چربی را افزایش می‌دهد.

با این حال ممکن است این تأثیر در افرادی که قهوه، نوشیدنی روزانه آنهاست به مرور زمان کم رنگ‌تر شود.

۳) به طور چشم گیری عملکرد فیزیکی بدن را بهبود می‌بخشد

کافئین سیستم عصبی بدن را تحریک می کند که به سلول های چربی سیگنال بفرستد تا چربی بدن را تجزیه کنند.

اما هچنین موجب افزایش میزان اپی نفرین (آدرنالین) در خون می شود.

به اپی نفرین هورمون جنگ و گریز گفته می شود که بدن را برای فعالیت های فیزیکی شدید آماده می‌کند.

کافئین چربی را تجزیه و از اسیدهای چرب آزاد شده به عنوان سوخت استفاده می کند.

با توجه به آنچه گفته شد دور از انتظار نیست که کافئین بتواند عملکرد فیزیکی بدن را به طور متوسط ۱۲-۱۱ درصد بهبود بخشند.

بنابراین نوشیدن یک فنجان قهوه نیم ساعت قبل از رفتن به باشگاه ایده خوبیست.

۴) حاوی مواد مغذی ضروری است

قهوه دم شده بسیاری از مواد مغذی دانه قهوه را دارا می باشد.

یک فنجان قهوه حاوی مواد مغذی زیر است:

  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): 11 درصد از میزان مصرف روزانه (RDI)
  • اسید پانتوتنیک (ویتامین B5): 6 درصد از RDI
  • منگنز و پتاسیم: ۳ درصد از RDI
  • منیزیم و نیاسین (ویتامین B3): 2 درصد از RDI

اگرچه این مقادیر چندان قابل توجه نیستند اما بیشتر مردم روزانه بیش از یک لیوان قهوه مصرف می کنند و اینگونه این مقادیر افزایش پیدا می کنند.

۵) خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد

دیابت نوع دو یک بیماری مزمن است. هم اکنون میلیون ها نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند.

این بیماری در اثر افزایش قند خونی ناشی از مقاومت بدن به انسولین یا کاهش توانایی ترشح انسولین بروز می کند.

خطر ابتلا به دیابت نوع دو در افرادی که روزانه قهوه می نوشند به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

مطالعات نشان می دهند افرادی که قهوه می نوشند ۵۰-۲۳ درصد کمتر از دیگران به دیابت نوع دو مبتلا می شوند. حتی یک مطالعه کاهش ۶۷ درصدی ابتلا به دیابت را نشان داد.

برمبنای بررسی ۱۸ مطالعه که جمعا ۴۵۷۹۲۲ نفر را مورد ارزیابی قرار دادند؛ هر فنجان قهوه با کاهش ۷ درصدی ابتلا به دیابت نوع دو همراه است.

۶) به جلوگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک می‌کند

آلزایمر شایع ترین بیماری عصبی  در جهان امروز  و اصلی ترین دلیل زوال عقل است.

این بیماری معمولا افراد بالای ۶۵ سال را تحت تأثیر قرار می دهد و هیچ درمان شناخته شده و قطعی برای آن وجود ندارد.

با این حال با انجام و رعایت یک سری نکات می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.

از جمله این موارد می توان به رژیم غذایی سالم، ورزش و همچنین نوشیدن قهوه اشاره کرد. قهوه تأثیر قابل توجه و باورنکردنی بر روی کاهش خطر ابتلا به این بیماری دارد.

بسیاری از مطالعات انجام شده در این زمینه نشان دادند؛ افرادی که قهوه می نوشند بیش از ۶۵ درصد کمتر از سایر افراد به آلزایمر مبتلا می شوند.

۷) خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می‌دهد

بعد از آلزایمر، پارکینسون شایع ترین بیماری عصبی است.

این بیماری بر اثر از بین رفتن نورون تولید کننده دوپامین در مغز بروز می کند.

همانند آلزایمر هیچ درمان قطعی و شناخته شده ای ندارد، این موضوع اهمیت پیشگیری از آن را دوچندان کرده است.

تحقیقات حاکی از این است که مصرف قهوه کاهش ۶۰-۳۲ درصدی خطر ابتلا به این بیماری را سبب می‌شود.

باید گفت که کافئین موجود در قهوه بر این بیماری تأثیرگذار است چرا که در مورد افرادی که قهوه بدون کافئین مصرف می کردند کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون گزارش نشده است.

۸) از فواید قهوه می‌توان به محافظت از کبد اشاره کرد

کبد عضو شگفت انگیز بدن است که صد ها نقش مهم و اساسی را به عهد دارد.

بسیاری از بیماری های شایع از جمله هپاتیت، کبد چرب و چندین بیماری دیگر در درجه اول بر روی کبد تأثر می گذارند.

ممکن است این بیماری ها در نهایت منجر به سیروز شوند یعنی در کبد جای زخم زیادی به وجود آید.

جالب است بدانید قهوه می تواند از بروز سیروز جلوگیری کند؛ افرادی که روزانه بیش از چهار لیوان قهوه می نوشند ۸۰ درصد کمتر از سایر افراد به این بیماری مبتلا می شوند.

۹) قهوه با افسردگی مبارزه می کند و سبب شادی می شود

افسردگی یک بیماری روانی مزمن است که کاهش چشمگیر کیفیت زندگی را به همراه دارد.

افسردگی یکی از بیماری های شایع جهان امروز است چرا که تقریبا در ۱/۴ درصد مردم ایالات متحده علائم افسردگی بالینی به چشم می خورد.

مطالعه هاروارد که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، نشان می دهد زنانی که روزانه چهار یا بیش از چهار فنجان قهوه می نوشند ۲۰ درصد کمتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

مطالعه انجام شده بر روی ۲۰۸۴۲۴ نفر گزارش داد در افرادی که روزانه بیش از چهار لیوان قهوه می نوشند ۵۳ درصد کمتر مرگ ناشی از خودکشی به چشم می خورد.

۱۰) خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می‌دهد

سرطان یکی از علل شایع مرگ و میر در سراسر جهان است. رشد غیرقابل کنترل سلول در بدن منجر به این بیماری می شود.

قهوه سبب مقاومت بدن در برابر دو نوع سرطان می شود: سرطان کبد و کولورکتال.

سرطان کبد سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است. سرطان کولورکتال جایگاه چهارم را به خود اختصاص می‌دهد.

مطالعات نشان می دهند قهوه ۴۰ درصد ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد.

همچنین بررسی انجام شده بر روی ۴۸۹۷۰۶ نفر گزارش داد افرادی که روزانه۵-۴ فنجان قهوه می نوشیدند ۱۵ درصد کمتر از سایرین به سرطان کولورکتال مبتلا شدند.

۱۱) بیماری قلبی ایجاد نمی کند و خطر بروز سکته مغزی را کاهش می دهد

این باور وجود دارد که قهوه سبب افزایش فشار خون می شود.

درست است اما قهوه تنها ۴-۳ میلی متر جیوه فشار خون را افزایش می دهد که بسیار ناچیز است و در صورت مصرف روزانه قهوه این تأثیر از بین می‌رود.

با این حال افراد مبتلا به فشار خون بالا باید بخاطر داشته باشند که این تأثیر در برخی افراد ماندگار است.

گفته می شود تحقیقات این موضوع که مصرف قهوه با ابتلا به بیماری های قلبی همراه است را تأیید نمی کنند.

البته شواهدی مبنی بر کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی در زنان مصرف کننده قهوه وجود دارد.

برخی از مطالعات نیز نشان می دهند افرادی که قهوه را به عنوان نوشیدنی روزانه خود انتخاب می کنند ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.

۱۲) از فواید قهوه می‌توان به افزایش طول عمر اشاره کرد

با توجه به اینکه قهوه از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند یا خطر ابتلا به آنها را کاهش می دهد، می توان گفت به افزایش طول عمر کمک می کند.

چندین مطالعه تجربی گزارش دادند که مرگ و میر بین افراد مصرف کننده قهوه کمتر است.

دو مطالعه گسترده نشان دادند که نوشیدن قهوه ۲۰ درصد خطر مرگ مردان و ۲۶ درصد خطر مرگ زنان بین ۲۴-۱۸ ساله را کاهش می‌دهد.

این تأثیر بیشتر در زنان مبتلا به دیابت نوع دو به چشم می خورد. یک مطالعه بیست ساله نشان داد افراد مبتلا به دیابت که قهوه مصرف می کردند ۳۰ درصد کمتر از دیگران در معرض خطر مرگ قرار داشتند.

۱۳) بزرگ‌ترین منبع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی غربی

قهوه یکی از سالم ترین جنبه های رژیم غذایی استاندارد غربی می باشد.

چراکه قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است. مطالعات حاکی از این است که اکثر مردم از قهوه بیش از میوه و سبزیجات آنتی اکسیدان دریافت می‌کنند.

در واقع قهوه یکی از سالمترین نوشیدنی هاست.

نتیجه‌گیری در مورد فواید قهوه

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است که فواید زیادی و شگفت انگیزی برای بدن دارد.

نوشیدن روزانه یک فنجان از این نوشیدنی محبوب نه تنها سبب چربی سوزی و بهبود عملکرد فیزیکی می شود بلکه خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها همچون دیابت نوع دو، سرطان، آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.

در حقیقت قهوه سبب افزایش عمر می شود.

اگر از مزه این نوشیدنی لذت می برید و کافئین آن را تحمل می کنید، خود را از خوردن یک فنجان یا بیشتر از آن محروم نکنید.

 

نظر خودتان را ارسال کنید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید